A Vici sikerével indult be az idei pontvadászat – Mihálkovics Kupa

05
jún
2019
Posted by: admin  /   Category: Hírek   /   Nincs hozzászólás

Május közepén került megrendezésre a 2 napig tartó Mihálkovics kupa Balatonföldváron.

Osztályunk a tavalyi évhez hasonlóan idén is ranglista versenyként kezeli az óriási múlttal rendelkező földvári regattát. A szervezők mindkét napra komolyabb túraversenyt terveztek be, igen jó előjelekkel, ami az időjárást illeti. A Bavaria 32-es osztály 8 induló hajóval vett részt első versenyén.

1.napi pálya: Balatonföldvár – Balatonszemes – Révfülöp – Balatonföldvár

2.napi pálya: Balatonföldvár – Balatonakali – Balatonszemes – Balatonföldvár

Ha a tavalyi évre picit visszatekintünk, akkor az első napon komoly erős, helyenként viharos széllel küzdöttek a vitorlázók, míg a második napon pedig teljesen az ellenkezője történt, szinte teljes szélcsendben, apró brízeknek köszönhetően haladtak a hajók a cél felé. A rendezőség a szemesi bójánál pedig be is futtatta a mezőny elégedetlen szélviszonyokra hivatkozva.

Mindenki abban bízott, hogy az idei év más lesz. De hát nem ……………

Az első napon – szombaton – igen jó friss szélben indult neki a mezőny a távnak. A rajt után a Viapan azonnal az élre állt és megpróbálta már az elején eldönteni, hogy kié is lesz az idén a kupa. A többi egység – Vici, Favonius, Skywalker, Aquarius – kicsit hátrébb küzdöttek egymással a pozíciókért. Majd a Révfülöpi bóját követően a szél elkezdett leállni, majd szépen hátulról frissülgetett. Így a hátulról érkezőket teljesen ráfújta az elől haladó, addig közel 1,5-2 km-es előnnyel vezető Viapanra. Majd utolérve őket szépen le is hagyták az addigi éllovast. Az utolsó szakaszon a Vici, a Favonius és a Viapan szinte pár méterre egymástól vitorlázott és próbálták egymástól megszerezni a jobb pozíciót. Mindhárom hajó legjobb tudását adva, a fair play szabályain belül maradva a célvonalig küzdöttek egymással. Az utolsó pár száz méter a Vici-nek jött ki jobban, így ha pár méterrel is, de ők futottak be elsőként a Földvári célba.

A második napon megismétlődött a tavalyi időjárás. Szinte semmi szél …….   A rendezők a nagyon gyenge és elégedetlen szélviszonyokra hivatkozva az Akali bójánál pályát rövidített és befuttatta a mezőny az északi part alatt.

Így végül a Földvári regattát 2-ből 2 futamgyőzelemmel magabiztos vitorlázást mutatva a Vici nyerte meg. A kétnapi összesítés alapján második helyezett a Favonius lett, míg a harmadik helyet a Viapan szerezte meg.

Gratulálunk Mindenkinek!

Nincs hozzászólás